Ga naar de inhoud

Wedstrijdverslag HBC 1 – Amsterdam 1

Onze eerste wedstrijd dit seizoen, een nieuwe trainer, nieuw team (5 van de 8 spelers), nieuwe speelstijl en een nieuwe tegenstander. We wisten vooraf niet wat we konden verwachten, dus het enige wat we konden doen is vol gas ervoor gaan en hopen op het beste.

We begonnen de wedstrijd een beetje zenuwachtig, maar kwamen toch via 2 strafworpen op voorsprong. Daarna kwamen we er snel genoeg achter dat we wel scherp moesten blijven, want niet veel later stonden we met 2-4 achter. Toen volgde weer een goede fase van onze kant met doelpunten van Caroline met een doorloopbal en Petra met een korte kans. In het andere vak scoorde Chantal uit een vrije bal en Yalou met een afstandschot.

Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd en Amsterdam kwam weer op gelijke hoogte, 6-6. In de laatste minuut voor rust kwamen we op voorsprong door een doorloop van Yalou (die tegen de grond werd gebeukt en daardoor niet door had dat ze een doelpunt had gemaakt). Helaas was het voor het rustsignaal alweer gelijk en was de stand 7-7

 Na rust kwamen we een doelpunt achter, maar toen gingen we er weer tegenaan en dat leverde 4 doelpunten op: een afstandschot van Petra, een strafworp van Joeri, een doorloop van Chantal en een afstandschot van Mike. Na een tegendoelpuntje kreeg Yalou het op haar heupen en sprintte 2x haar tegenstander voorbij om een doorloop er in te leggen. De stand was toen 14-9. Beide ploegen scoorden nog een keer, daarna begon het voor ons wat in te zakken. Amsterdam kwam terug en de zenuwen van het begin van de wedstrijd kwamen daardoor ook weer naar boven. Gelukkig hielden we het vol tot het laatste fluitsignaal met een marge van 2 punten. De eindstand was 15-13.
Bij deze wil ik ook nog de wissels bedanken!

 Het was een mooie en sportieve wedstrijd en natuurlijk een super begin van het seizoen.