Ga naar de inhoud

Wedstijdverslag Sporting Andijk1 – HBC1

Onze 2de  wedstrijd van dit seizoen. Kunnen we meteen laten zie dat we het  spelletje van Ruben onder de knie hebben. Sporting Andijk, beter bekent als Azonia volgens de meesten.
Een dik uur rijden dus iedereen moest z’n paspoort meenemen. Niet te vergeten een zaterdagploeg, omdat we er zo van houden. Iedereen die werkt op zaterdag, diensten ruilen, vrij nemen, maar we konden met een compleet team vertrekken en
Maaike B, Kelly en Scott mee als versterking. Super dat jullie mee zijn geweest, bedankt!

 Er was niet heel veel bekend van dit team, behalve dat we vorig jaar nipt hebben gewonnen omdat Maaike B noodgedwongen een strafworp erin gooide. Ze spelen op een klein veld dus vol aan de bak.

 We beginnen de wedstrijd aftastend. Wat voor spel gaan ze spelen? Wat doet mijn tegenstander? Al snel gooide Andijk hun spel om en gingen constant achter verdedigen. Ons spel wat we wilden spelen moesten we iets aanpassen. Eerst een insnij neerzetten dan de vang er rustig omheen draaien om vervolgens vol in de aanval te gaan. We gingen lang gelijk op. Bij de 4-4 waren Chantal en Joeri het zat en zette ons op 2 punten verschil. Ook pakte het andere vak wat puntjes mee waardoor we uiteindelijk op een 5-8 ruststand kwamen. Een mooie stand om gerust de kleedkamer in te gaan.

 Na rust dachten we er al te zijn. Elke wissel 1 x scoren en de winst is binnen. Maar helaas iedereen wilde nog even genieten van de zonsondergang en we verzwakten.  Zo erg zelfs dat we 11-9 achter kwamen. We hadden gelukkig sterke wissels mee die ons team konden resetten uit onze vakantiestemming. Het is nu of nooit. Nog ongeveer 15 minuten of de klok  dus vol gas. Met 4 super afstand schoten van Joeri, Maaike, Mike en Petra kwam ons eindstand op 11-13.

Gelukkig weer 2 punten in de pocket. Op naar WWSV1, ook een achter verdedigende ploeg die vaak wegtrekt vanuit de paal. Ze hebben WWSV2  terug getrokken uit de competitie, dus ik ben benieuwd wie ze opstellen. 

p.s. De scheids zag er wel charmant uit met z’n hoog opgetrokken sokken en z’n zweetbandje om zijn hoofd.

 Met vriendelijke groet een trouwe supporter.