Ga naar de inhoud

Voorwoord van de voorzitter

We zijn begonnen

Je hoort het wel eens op tv, bijvoorbeeld bij een quiz, een spelletjesprogramma of een belangrijke sportwedstrijd. ”We zijn begonnen”, nou dat zijn we zeker. Afgelopen zaterdag was de officiële aftrap van het nieuwe korfbal jaar. Hoewel aftrap, dat klinkt in korfbaltermen wel vreemd, er worden door het KNKV weliswaar constant regels aangepast, maar de bal met de voet spelen, dat mag nog steeds niet. Afgelopen zaterdag 31 augustus werd op onze zonovergoten sportveld de familiedag gehouden. Jeugdactiviteiten, koppelschieten en familiekorfbal, we hebben het allemaal langs zien komen. Zelden zal een evenement bij HBC zo strak zijn georganiseerd als afgelopen zaterdag. Voor hen die niets van dit alles hebben meegekregen, jullie hebben écht iets gemist.

De selectie van HBC was al iets langer actief maar de rest van de vereniging is afgelopen week begonnen met de trainingen, dus: ”We zijn begonnen”.

Afgelopen maandagavond heeft het bestuur haar eerst vergadering in de achtertuin van Bas en Chantal gehouden, dat kon met die tropische temperatuur. Zoals al eerder gemeld staan we als bestuur voor een uitdaging, even los van alle zaken die we sowieso moeten regelen en alle punten die op de actielijst staan hebben we nog een heel grote uitdaging. We moeten een vervanger (m/v) gaan zoeken voor Niels die na bijna 10 jaar trouwe dienst zijn functie als secretaris gaat neerleggen. Gelukkig heeft Chantal aangeboden de notulen te maken dus dat is getackeld, maar de rest van Niels zijn taken zijn nog niet vervuld. Ook Bas heeft aangegeven geen bestuursfunctie meer te willen uitoefenen, maar hij blijft wel de uitvoerende kracht voor wat betreft de kantine. Fitzgerald Aalbregt heeft inmiddels de functie als bestuurslid beheer ingevuld, dus daar zijn we als overige bestuurleden heel blij mee. Kortom: ”we zijn begonnen”.

Het bestuur wenst alle leden een sportief en blessurevrij 2019-2020 toe en heel veel succes in de diverse competities.

En HBC-1, veel succes met de af en toe lange reistijden, welkom in de 3e klasse!

Namens het bestuur,

Henri Kouwenhoven.