Meteen naar de inhoud

Oliebollenverkoop 31-12

De D’tjes kwamen met het idee om oliebollen te gaan bakken, om geld te verdienen voor de club. Dat was een leuk idee en met een succesvol resultaat.
In de weken voorafgaand konden leden en bekenden bij Myra oliebollen en appelflappen bestellen,
of de HBC deal (10 oliebollen en 5 appelflappen). Uiteindelijk stond de teller over de 40 HBC deals, dus de D’tjes konden onder begeleiding flink aan de bak. Om 8 uur ’s morgens stonden ze, bepakt met dunschillers, mesjes, beslagkommen, snijplanken en mixers voor het hek.
Er zijn kilo’s appels geschild en in blokjes gesneden, rozijnen geweld en zo’n 25 pakken met oliebollenmix tot beslag gemixt.

We hadden geluk met het weer. Er waren voor de zekerheid tenten geleend om droog onder te kunnen staan, maar het was niet nodig om die op te zetten. De dag liep voorspoedig en de bestellingen werden netjes volgens het tijdschema opgehaald. Alleen een probleempje, we kregen een stuk minder oliebollen uit een batch beslag, dan op de verpakking stond aangegeven. Dus halverwege de dag was het nog nodig om naar de supermarkt te rijden voor nieuwe oliebollenmix. Na de 5e winkel gaven we de hoop op, in heel Beverwijk was er geen oliebollenmix meer te krijgen. We moesten aan de gang met bloem, melk, gist en eieren om de laatste bestellingen af te maken. Met behulp van een elektrisch kacheltje en een warmhoudplaat hebben we de temperatuur in de bestuurskamer flink opgestookt om het beslag goed te laten rijzen. Bij de eerste poging om van het geïmproviseerde beslag oliebollen te bakken, leek het nergens op. We moesten meer geduld hebben. We zijn in de tussentijd gaan schoonmaken (was best wel nodig) en hebben nog langer gewacht. Gelukkig was het deeg toen voldoende gerezen om er wel oliebollen van te kunnen bakken.

Het was een mooie dag met een mooi resultaat.
Alle kinderen en vrijwilligers bedankt, maar natuurlijk ook alle kopers van onze oliebollen. We hopen dat ze gesmaakt hebben en dat iedereen een mooie jaarwisseling heeft gehad.

De inkomsten waren in totaal:

Tromgeroffel….

€387.50!