Ga naar de inhoud

Nieuwe trainer HBC 1

Beste leden van KV HBC,

Voor het seizoen 2023 / 2024 ben ik gevraagd om het vlaggenschip van HBC te begeleiden. Ik kijk er naar uit om met deze talentvolle groep te gaan samenwerken.

Ik ben Imar Wijnberg en ben een 43 jarige vader van twee zoontjes van 6 en 4 jaar oud, Siem en Revi. Ik woon de helft van de tijd samen met mijn kinderen in Assendelft. Ik ben zeer betrokken bij hun basisschool waar ik in de ouderraad zit en leesouder ben. Verder vind ik het heerlijk om met ze te voetballen en andere leuke dingen met ze te doen.

Ik ben werkzaam bij ING als Accountmanager bij de afdeling Client Services waar ik samen met een team verantwoordelijk ben voor het Cashmanagement van een portefeuille Corporates.

Ik ben op mijn 8e begonnen met korfbal bij Vlug & Vaardig in Amsterdam Noord. Op mijn 17e  heb ik een jaar bij Rohda Amsterdam gespeeld in de reserve hoofdklasse. Na dit avontuur ben ik terug gegaan naar Vlug & Vaardig en heb daar toen een aantal jaren in het 1e gespeeld. Na een aantal jaar bij Vlug en Vaardig ben ik van club veranderd en heb toen een aantal seizoenen bij Rapid gespeeld in Haarlem. Vervolgens ben ik gestopt met korfbal omdat ik toe was aan iets nieuws en ben toen gaan basketballen. Na 8 jaar eruit te zijn geweest begon ik het korfbal toch weer te missen en heb ik mezelf aangemeld bij Roda Westzaan. Bij Roda heb ik lange tijd de aanvoerdersband gedragen van het tweede. Na nog wat omzwervingen ben ik uiteindelijk bij Furore beland. Bij Furore heb ik nog een jaar in het eerste gespeeld, tot Corona kwam en ik mijn korfbal carrière heb beëindigd.

Na Corona ben ik door Furore benaderd om het tweede te gaan trainen wat uitkwam in de derde klasse. In het eerste jaar zijn wij in de zaal gepromoveerd naar de tweede klasse en in het tweede jaar zijn wij gehandhaafd in de tweede klasse. Ook heb ik in het eerste jaar mijn KT3 cursus succesvol afgerond.

Na twee jaar coachen bij Furore is het nu tijd voor een nieuwe uitdaging. Deze uitdaging heb ik gevonden bij HBC waar ik ontzettend veel zin in heb. Wat mij betreft kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen.

Mochten jullie meer van me willen weten dan kunnen jullie me op de club natuurlijk altijd aanspreken.

Hopelijk tot snel en laten we er een mooie tijd van maken!

Imar Wijnberg