Ga naar de inhoud

HBC 1 en C1 kampioen! En meer kampioenen op komst?

Het 1e begon het veldseizoen op een donderdagavond in september met een relatief eenvoudige overwinning tegen Fluks (19-10),
2 dagen later gevolgd door een veel zwaardere pot, uit bij DKV IJmuiden. In de zomerhitte is die wedstrijd uiteindelijk met 10-13 gewonnen.
Bij de eerste wedstrijd had concurrent SDO gelijk punten laten liggen tegen WWSV, dus dat was mooi meegenomen.
En voordat de derde wedstrijd gespeeld moest worden, liet ook Oosterkwartier punten liggen, zij verloren met een puntje verschil van DKV IJmuiden.
HBC bleef goed spelen met overwinningen op WWSV (11-4), SDO (11-9) Purmer (10-14) en Flux (9-16).
Pas de laatste wedstrijd voordat de zaalcompetitie begon, werden wij met 4-11 verslagen door Oosterkwartier.
Na het minder succesvolle zaalseizoen begonnen we vol goede moed en met 3 punten voorsprong op Oosterkwartier aan de tweede helft van het veldseizoen.
DKV IJmuiden werd met 14-11 op ons eigen veld verslagen, dus dat was weer een mooi begin.
Maar toen kwam er een dramatische wedstrijd, uit op het gras van WWSV. We hadden dit jaar geen feest voorafgaand aan de wedstrijd, maar alsnog was het niveau zeker niet om trots op te zijn. We verloren met 13-9. Het gevolg hiervan was dat we nog maar 1 punt voorsprong over hadden op Oosterkwartier en dat de laatste wedstrijd een onderlinge strijd zou worden om het kampioenschap.
De daarop volgende wedstrijd was weer een graswedstrijd, die toch echt gewonnen moest worden om de eerste plaats te behouden.
De eerste 20 minuten waren niet scherp van onze kant, we keken snel tegen een achterstand aan, die uiteindelijk 7-3 werd. Gelukkig konden we dit in de laatste 10 minuten ombuigen naar een 7-6 achterstand in de rust. Na een peptalk van Ronald was het vertrouwen er helemaal dat we de overwinning konden gaan binnenhalen. En dat is gelukt, met keihard werk van iedereen is het uiteindelijk 10-12 geworden. Wat een opluchting was dat zeg.
Op 1 juni moest SDO weer thuis spelen en deze keer tegen Oosterkwartier. Zij waren de laatste hoop om het kampioenschap al binnen te kunnen halen voordat wij zelf tegen Oosterkwartier moesten spelen. Zaterdagavond kwam het nieuws dat SDO had gewonnen, maar het kwam maar niet definitief in de KNKV app te staan.
Tijdens de dartavond werd de app wel 100x opnieuw bekeken, maar steeds geen bevestiging, die kwam uiteindelijk pas op zondagochtend.
En dan wordt er een dag later ineens een kampioenswedstrijd gespeeld. Binnen een halve dag werd er door de TC van alles geregeld (Live verslag op de radio, een fotograaf van het Noord-Hollands dagblad, bloemen, taart, muziek en een heleboel supporters).
De wedstrijd moest gespeeld worden met een temperatuur van rond de 30 graden, dus het meest flitsende korfbal hebben we niet gezien. De ruststand was 4-1, dat zegt al veel. Het scoren ging aan beide kanten niet zo best. De tweede helft liepen we uit naar een voorsprong van 6 punten en de wedstrijd was een kwartier voor tijd al wel gespeeld. Er werden wat wissels gedaan, zodat zo veel mogelijk mensen die dit seizoen hebben meegespeeld, ook in de kampioenswedstrijd mee konden doen. Bij een eindstand van 10-4 werd er afgefloten.
Wat een geweldig feest hebben we gevierd met z’n allen!
Er was Champagne, taart en vooral een hoop bier. Er werd gegeten, gedronken en mee gegooid.
En na afloop natuurlijk met z’n allen onder de douche om weer een beetje fatsoenlijk verder te kunnen feesten.
Halleluja, niet te geloven dat het gelukt is.

De C1 heeft ook een mooi kampioensfeest gevierd, die waren afgelopen zaterdag al zeker van het kampioenschap.
Na de winst in de eerste 4 wedstrijden hadden zij aan een gelijk spel tegen Velocitas genoeg om het kampioenschap binnen te halen.
En wat doen ze om het lekker spannend te maken? Ze spelen gewoon gelijk.
In het begin van de wedstrijd keken ze tegen een achterstand aan, maar ze wisten alles op tijd recht te trekken en de wedstrijd met 7-7 af te sluiten.
In de kantine van HBC werd het kampioenschap uitgebreid gevierd met taart en medailles.

 

Mogelijk blijft het niet bij deze kampioenen, de B1, A1, het 3e én het 2e hebben nog kans om kampioen te worden!
De B1 heeft nog 1 puntje nodig uit 2 wedstrijden (vrijdag 14 juni 18:30 bij KZ, of zaterdag 15 juni 12:10 thuis tegen KZ)
De A1 heeft nog 3 wedstrijden te gaan, die alle drie gewonnen moeten worden (woensdag 5 en vrijdag 7 juni om 20:00 thuis tegen KZ A4 en A5 en zondag 16 juni 0m 13:00, weer tegen KZ, maar dan uit)
Het 3e heeft nog 1 wedstrijd te gaan, uit tegen Hilversum 1 op zondag 16 juni om 11:30. Zij moeten wel hopen dat ZKV een puntje laat liggen, omdat ZKV bij winst op Purmer kampioen is.
Het 2e speelt zondag 16 juni de laatste wedstrijd bij Sporting West om 13:00. Bij winst is HBC 2 kampioen.

Spannend allemaal!!