Ga naar de inhoud

Gezocht: Welpen en F-jes

 


 

We hebben de laatste tijd op de trainingen gezien dat er veel jongere kinderen rondlopen. Hartstikke leuk! Hier willen wij als club natuurlijk op inspelen mede omdat ook een aantal ouders te kennen heeft gegeven dat hun kind interesse heeft in de korfbalsport. Met de Jeugd Technische Commissie hebben wij om de tafel gezeten en besloten om bij HBC weer welpen en F-teams op te starten.

 

Wat houdt dit in?

Wij zijn opzoek naar kinderen tussen de 4 en 8  jaar die het leuk lijkt om te gaan korfballen. Zij spelen nog geen wedstrijden (behalve de F-jes) maar zullen zo nu en dan naar een georganiseerde welpen dag gaan. Dit zijn dagen waar veel welpen van andere verenigingen komen om samen spelletjes te doen, en natuurlijk om korfbal te leren spelen.

 

Wat willen we gaan doen?

De kinderen zullen 1 of 2 keer in de week gaan trainen onder leiding van Myra Meijer uit de selectie. Myra heeft de opleiding IPABO voor docent basisonderwijs gevolgd en is nu werkzaam in een kleuterklas in IJmuiden. Als vereniging vinden wij het belangrijk dat vooral de jongere kinderen worden begeleid door iemand met een pedagogische achtergrond.

De keuze voor de trainingstijden/avond ligt echter nog enigszins open. Dit wordt mede bepaald door de input van de ouders, omdat dit sterk afhankelijk is van de belasting van de kinderen evenals de tijd waarop de kinderen gaan slapen. We stellen de volgende opties voor:

  1. Eén keer per week trainen (dinsdag of vrijdag).
  2. Twee keer per week trainen (dinsdag én vrijdag).
  3. Een eigen idee kan natuurlijk altijd (wel afhankelijk van beschikbaarheid van de trainster).

Om het extra leuk te maken voor de kinderen mogen zij natuurlijk een vriendje/vriendinnetje, nichtje of neefje meenemen! Op vrijdag 3 oktober willen we alvast een start maken met de eerste training, deze start om 18:30 en duurt tot 19:30.

 

Ik wil meedoen!

Enthousiast geworden? Mail je interesse naar jeugdtc@kvhbc.nl. Liever persoonlijk een gesprek over de mogelijkheden? Op trainingsavonden is de Jeugd Technische Commissie aanwezig tussen 19:00 en 22:00, zowel dinsdag als vrijdag. Hiervoor kun je terecht bij Mike Fatels. Je kunt vrijblijvend een aantal keer meetrainen om te kijken of korfbal bij je past!