Meteen naar de inhoud

Documentaire League

November 2014. Het zijn spannende tijden in het Drentse Nijeveen. De plaatselijke korfbaltrots DOS’46 is in 2012 van het hoogste toneel verdwenen en daarmee kwam definitief een einde aan een gouden periode van het roodzwarte korfbalbolwerk.
Na twee mislukte pogingen om terug te keren staan nu coaches Daniël Hulzebosch en Haralt Lucas voor de uitdaging om de felbegeerde promotie af te dwingen.
Is driemaal scheepsrecht? En wat als het opnieuw niet lukt? Zoeken de groeibriljantjes hun heil dan elders en is de Korfbal League dan voorgoed uit zicht?

LEAGUE is een documentaire van Lennart Nooren (camera) en Roelof Jan Vochteloo (idee, regie en montage), mede mogelijk gemaakt door Toyota Van der Linde Meppel.
De eindmontage is in handen van freelance video-editor Jan Bert Stevens. Nooren en Vochteloo volgen het vlaggenschip gedurende het zaalseizoen 2014-2015 binnen en buiten de lijnen en spreken met insiders over het DOS’46 van toen en nu.

LEAGUE is een film over ambities en eendracht, hoop en vrees, vreugde en verdriet. LEAGUE is een uniek kijkje achter de schermen van een roemruchte korfbalclub en een must see voor elke sportliefhebber.

League de film