Ga naar de inhoud

Pinksterkamp Texel

Pinksterkamp 2016
Als wij om tien over tien op station Castricum aankomen staan de eerste kampgangers al te wachten. In de regen… Gelukkig duurde het niet lang voordat alle spullen waren ingeladen en het snel droog werd. Nadat alle ouders, opa’s, oma’s, broertjes en zusjes dikke afscheidszoenen hadden gehad werden de groepjes bij elkaar verzameld. Het eerste snoep werd al op het station gul door Nick aan iedereen uitgedeeld.
De kinderen werden verdeeld in 4 groepjes in Wakkerdam- Noord, Zuid, West en Oost. Want het thema van dit kamp is ‘Weerwolven’. Voor de mensen die dit niet kennen. Dit is een spel over het dorp Wakkerdam. De burgers in dit dorp worden gedood door een weerwolf. De kinderen hebben gedurende het kamp onderzocht wie de weerwolf was onder de bewoners van ons kamp.
Rechercheur Ineke van ’t Hoff heeft de kinderen gevraagd om haar te helpen. Dit begon in de trein. Alle kinderen kregen een tas met een brief en spullen waarmee zij op onderzoek konden uitgaan. In de trein werd meteen al druk gespeculeerd wie de weerwolf zou zijn. trein trein1
Na de treinreis hebben we ‘helaas’ door de regen naar de boot moeten lopen. Maar gelukkig was dat de ergste bui het hele kamp. Voor de rest was het prima weer! Bij de boot aangekomen hebben we onze lunch opgegeten. Helaas niet alles.. want op de boot gingen er al een paar broodjes naar de meeuwen! Op Texel stond er voor iedereen een fiets klaar. Hiermee moesten we nog 45 minuten fietsen naar het scouting gebouw. Daar aangekomen werd iedereen voorzien van een  lekker cakeje en limonade. Het eerste spel weerwolven werd meteen gespeeld!

Nadat iedereen zijn plekje had gevonden en er nog veel meer snoep was gegeten werden alle bewoners uit het dorp voorgesteld door middel van een kleine speurtocht. De kinderen konden hier eerste aanwijzingen vinden uit het spel. Zo kwamen zij langs een kapper, de bakker, de kleermaakster, een fietsenmaker, de schoenmaker, de groenteboer, de herbergier en de lerares. De eerste verdenken werden uitgesproken.. Na de eerste stemronde waren de kapster en de lerares erg verdacht.. Maaaaaar wacht maar tot het donker wordt in het dorpje Wakkerdam. Want welke bewoner zal er dan niet meer wakker worden???

boekje

Na een vullende maaltijd van een hoop pannenkoeken en soep met stokbrood hebben de kinderen opnieuw een stuk moeten fietsen met zware wind! En nee dat is niet zielig! Wij als leiding willen natuurlijk ook dat de kinderen een beetje op tijd gaan slapen! Met zijn alle zijn we naar het strand gefietst waar we de laatste restjes brood hebben gevoerd aan de meeuwen, selfies hebben genomen van klein naar groot, lekker hebben staan kou kleumen en toch nog een potje gelummeld. Toen toch weer snel terug gefietst naar het scouting gebouw om te beginnen met de bonte avond. Hier hebben we hele leuke optredens gezien, van alle teams! En zelfs een heuse quiz waar iedereen aan mee mocht doen en waar wat te winnen viel. Super leuk gedaan! De optredens worden elk jaar steeds beter!! Alhoewel… de A’ tjes en het B team… Ik verwacht er volgend jaar wel iets meer van!

bonte avond bonte avond 3 bonte avond 2 bonte avond 1
Na de optredens is er nog een modeshow gehouden en wie niet mee deed op het podium deed mee met een potje weerwolven. En na dit gezellige spel ging rond de klok van 01.00 uur bij alle groepen het licht uit. Maar nog niet bij iedereen…
Want, de weerwolf slaapt niet! Zo ook deze nacht. Hij is langs geweest bij de schoenmaker in ons dorp. Helaas heeft de schoenmaker de nacht niet overleefd.. Alle groepjes zijn langs geweest en hebben dit onderzocht met hun tas vol rechercheursspullen.

IMG-20160516-WA0011

Na het spannende ochtendritueel zijn we lopend naar het centrum van Den Burg gegaan. Hier hadden we de volgende challenge voor de kinderen klaar staan. Een heuse selfie challenge. De kinderen kregen verschillende opdrachten. (Ga op de foto met een zoenend stel, een boze bejaarde, een trein, de jumbo een gamma en noem het allemaal maar op.)

selfie 1 selfie 2 selfie

Na dit spel was het tijd voor weer een spel bij de groenteboer, kapper, kleermaakster, herbergier, fietsenmaker, bakker en de lerares. De kinderen hebben hier onderzoek gedaan bij de bakker in zijn meel. Doperwtjes gegeten bij de groenteboer, hoofden geschoren bij de kapster, met een dienblad gelopen vol met bekers, fietsband werpen, een schoenveterrace gedaan en galgje gespeeld. Voor de oplettende speler: de wolf, ziener, het onschuldige meisje en de heks schreven met de zelfde kleur stift als op de stembekers.

erwten1 erwten

Na deze heerlijke doperwtjes gegeten te hebben wilde de kinderen natuurlijk niets meer eten.. Niks is minder waar want ons barbecue team stond al klaar om te beginnen! Henri en Hans hebben voor ons het heerlijkste vlees bereid op de barbecue. En gelukkig hadden ze genoeg, want ze waren even de hamburgers kwijt maar daarna toch weer gevonden in de koelbox.

De kinderen begonnen al met vragen over wie de wolf was en wanneer we nou toch het nachtspel zouden gaan doen.. Ze moesten nog heel even wachten. Want eerst! Het Zweeds renspel. De kinderen waren fanatiek, en niet alleen de kinderen die meededen! Uiteindelijk is het spel gewonnen door… ? Ik durf niet met zekerheid te zeggen wie het waren. Wel dat iedereen dicht bij elkaar zat qua goede antwoorden!

Nu was het dan toch eindelijk zover. Het nachtspel. Het werd meteen spannend omdat we op de fiets heen gingen. Er werd gevraagd of we niet al op de fiets bang gemaakt zouden worden??…

Na onze fietsen te hebben geparkeerd in het bos zijn we met zijn alle naar een open plek gegaan waar Jurrien ons het spannende verhaal uit Wakkerdam heeft verteld. De kinderen kregen te horen dat ze langs een lijn moesten lopen waarbij zij geblinddoekt  werden. Dit was voor iedereen echt spannend. Maar niet voor Floor! Zij is heel dapper als eerste gegaan. Sommige kinderen vonden het wel heel spannend en durfde helaas niet…. Maar nadat ze de verhalen hebben gehoord van de andere hebben ze toch besloten om het te proberen, echt heel erg dapper! Iedereen is toen langs de levenslijn gelopen. Sommige kinderen zelfs 3x!

Weer terug bij de scouting hebben de kinderen lekkere hotdogs en hamburgers gegeten. Die er maar al te goed in gingen. Hierna hup naar bed want het was alweer 01.00 uur geweest!

De laatste ochtend is aangebroken, en gelukkig… geen moord gepleegd! We hebben dus rustig kunnen ontbijten en de spullen op kunnen opruimen. Hierna zijn de kinderen op de fiets gesprongen op weg naar de laatste activiteit. Het midgetgolfen. Alle kinderen zijn hier heerlijk bezig geweest.

gerben minigolf

Toen ook de golfclubs ingeleverd moesten worden werd het toch echt tijd om ons richting de boot te begeven. Want aan alles komt helaas een einde, zo ook aan dit leuke kamp! Op de boot hebben we nog heerlijk onze lunch aan de meeuwen kunnen geven en het laatste snoep naar binnen gewerkt. Op de parkeerplaats wachtte namelijk een aantal ouders die ons weer naar de kantine van HBC heeft gebracht. In de kantine hebben we de prijsuitreiking gedaan van de individuele stemronde. Vijf kinderen hebben de juiste personages gekoppeld aan de juiste personen. Dit waren Anne, Suzanne, Bart, Tiffanie en Sander. De rechercheur heeft gegrabbeld in haar pet en daar kwamen Anne en Suzanne uit die de prijs in ontvangst mochten nemen. Zij kregen het spel ‘De weerwolven van Wakkerdam’. Voor diegene die het niet wisten of het alweer vergeten zijn heb ik hieronder nog even de antwoorden: de fietsenmaker was de wolf, het stiekeme meisje was de groenteboer, de heks was de lerares en de ziener was de bakker.

minigolf 4 minigolf 3 minigolf 2

Tot slot wil ik alle kinderen en begeleiders die mee waren bedanken voor al jullie gezelligheid en hulp! En als laatste de ouders die de kinderen hebben opgehaald van de boot en alle leden die hebben geholpen met het inzamelen van de treinkaartjes waarvoor heel erg veel dank!!

Ik vond het een super kamp en hoop dat jullie volgend jaar allemaal weer mee zullen gaan.

IMG-20160516-WA0007