Meteen naar de inhoud

HBC 3 Kampioen!

Mij werd gevraagd om een stukje te schrijven over een seizoen dat niet de boeken in zal gaan als het normaalste seizoen. Maar waar moet ik beginnen?
Ik denk dat ik het beste kan beginnen bij het woord TEAM. Voor diegene die niet weten waar TEAM voor staat: Together Everyone Achieves More. En dat is misschien ook wel het belangrijkste uitgangspunt van dit team geweest. De sportieve prestaties waren onwijs goed, maar we waren bovenal een heel hecht team.
Laat ik even teruggaan naar de eerste dag dat de selecties bekend gemaakt werden. Daar stonden we dan 11 individuen, bij elkaar gezet met de boodschap: maak er iets moois van. Ze kwamen uit alle hoeken en gaten. De junioren (waaronder ikzelf), het tweede, het derde of ze kwamen gewoon na een tijd afwezigheid weer korfballen. En hoewel de boodschap er bij ons op het veld nog niet goed tot ons door leek te zijn gedrongen (iets met slechte kip ofzo) ging het in de zaal wel de juiste kant op.

Nu hebben we uiteindelijk ook heel veel geluk gehad bij sommige wedstrijden, want wat als Simon die beslissende strafworp niet had genomen of wat als Maaike niet al na 8 seconde (jawel!) wist te scoren en zo de tegenstander van het padje af hielp. Allemaal momenten waarbij niet alleen kwaliteit, maar ook een hoop geluk kwam kijken. Maar eerlijk is eerlijk, zonder geluk vaart niemand wel.
Ook wil ik nog even speciaal de aandacht vestigen op 1 persoon. Want een groep mensen hebben met de juiste korfbalvaardigheden is één ding, maar er een team van maken is een ander verhaal. Hierbij gaat een groot deel van de credits uiteraard naar de coach. Ook joeri kwam er aan het begin van dit veldseizoen bij, omdat hij de A “zat was” (ik weet niet of dit zijn woorden waren of dat ik het zo begreep).
Als volgt wil ik ook nog even een hele grote DANKJEWEL uitbrengen naar alle invallers uit de andere teams. Ik weet er een paar uit mijn hoofd, maar wees alsjeblieft niet boos als jouw naam er niet tussen staat. Bedankt Simon, Corine, Mirjam, Maaike, Gaston, Petra, Bart, Scott en alle andere die bij ons reserve stonden en/of speelden. Want met al die blessuregevallen in dit team was dit soms ook wel heel erg nodig.
Nou heeft dit seizoen ook wel een paar dieptepuntjes gekend, maar die zal ik achterwege laten. Het was voornamelijk een heel leuk seizoen, met veel grappen en plezier, maar zeker ook een seizoen van sportieve furore. Ik zou zeggen OP NAAR HET VELDKAMPIOENSCHAP HBC 3!!!!!!!!!!!!!!!

 Kevin